Výlety do okolí

Naše tipy na výlety do okolí:

PEKLO - Nové město nad Metují 

Osada Peklo se nachází v hlubokém údolí řeky Metuje. Najdete zde stejnojmennou výletní restauraci, dílo architekta Dušana Jurkoviče.

 
Peklo je jednak osada, jednak výletní restaurace, jednak údolí. Úbočí hlubokého údolí má z jedné strany vrcholný bod v Sendražském kopci a z druhé strany v krásné scenérii Koníčka, součásti to Hunčovských hor. V Pekle bývaly dva mlýny. Ve mlýně na Olešence, který Jurkovič přeměnil ve výletní restauraci nebo útulnu, jak se dříve říkalo, se občerstvení podávalo už dříve. Nic zvláštního, ale voda nebo pivo a chléb s máslem a syrečky. To vše po pětikilometrové chůzi z Nového Města nebo z Náchoda přišlo k chuti.

 

Park miniatur - Kowary

 

Průvodce Vám za hodinu přiblíží nejen  minulost, ale i přítomnost a  budoucnost  vystavených objektů. Navštívíte také dílnu, kde modely vznikají. Při posezení v kavárně shlédnete filmy, které přibližují stavby jak ve skutečné velikosti, tak v miniatuře. V obchůdku si můžete koupit  například knížky, alba, DVD a suvenýry, které se stanou milou vzpomínkou na návštěvu Parku miniatur v Kowarech.

 

Broumovský klášter